Auto · Uncategorized

Expresii d-ale soferilor, care ma scot din minti

Imi petrec destul de mult timp pe grupuri de Facebook cu soferi, despre condus & altele. Chiar eu am un grup, il gasiti aici daca va intereseaza.

Petrecand atata timp printre soferi, am observat anumite expresii care tind sa se repete si care pe mine ma scot din minti. Sunt jignitoare, enervante si de cele mai multe ori false.

Expresii d-ale soferilor, care ma scot din minti

  1. “Preda permisul”

Daca raspunzi gresit la o intrebare din chestionare, postata pe un grup de Facebook, sigur-sigur apare unu’ care sa iti zice sa predai permisul, ca esti praf si nu e de tine. Dar de cele mai multe ori, cei care raspund sunt cursanti in scoala de soferi, deci au (inca) dreptul sa greseasca. Sau poate e vreun sofer care nu a acordat importanta intrebarii, a citit pe diagonala si pentru ca nu a fost atent la detalii sau la ce il intreaba de fapt, a gresit.

Plus ca e ciudata asta cu “preda permisul”. E ca si cum m-as duce sa predau buletinul, ca eu nu mai vreau sa fac parte din societate. E pur si simplu stupid.

2. “Am mai multi kilometri cu spatele decat ai tu cu fata”

Pai vezi dom’ne, el e sofer cu experienta, poate chiar profesionist, trebuie sa i te adresezi cu titlul corespunzator, nu ne tragem asa de sireturi.

Sau poate a mers si el precum cel din clipul de mai jos, asa as intelege. 🙂

3. “Femeile si incepatorii sa mearga pe prima banda”

Misoginism level-100

De ce credeti ca ar trebui sa mearga femeile si incepatorii pe prima banda? Ca vezi dom’ne, nu sunt in stare. Eu am vazut femei care pleaca de pe loc (pe cutie manuala) mai repede decat orice Gigel din asta misogin. Si la viteza l-ar intrece, daca nu ar avea ceva numit educatie si conduita preventiva. Mai sunt si femei vitezomane, dar lasam acest defect periculos pe seama barbatilor.

Cat despre incepatori, eu m-am convins ca e mai usor sa mergi pe banda 2: nu ai masini pe avarii, nu ai biciclisti pe margine, nu ai atat de multe gropi, nu ai Gigei care nu stiu sa faca dreapta si ies cu trei sferturi din masina pe banda 1, apoi se asigura, chipurile. Pai la ce te mai asiguri, cand oricum mi-ai blocat banda? Unii mai dau si avarii dupa ce se baga, chipurile sa iti multumeasca pentru ca l-ai lasat. Nu ca ai fi avut incotro…

Nu recomand sa mergi pe banda 2, mai ales ca legea spune sa o folosesti doar pentru depasiri, viraj stanga sau intoarcere, dar ziceam si eu asa…. 🙂

4. “Sofer de duminica”

Adica prost. Ma rog, neobisnuit cu traficul ala cel mai nenorocit, din timpul saptamanii. Eu am fost sofer de duminica, de fapt de sambata, o perioada, cat am fost incepatoare. Si recomand oricui ca la inceput sa evite sa mearga la ore de varf, e mai dificil pentru un incepator.

Dar dupa ce treci de 5000-10000 de km, nu mai conteaza unde sau cand i-ai condus, ai exprienta si te poti descurca oriunde. Deci problema cu soferul de duminica este ca aia care stau in casa duminica, au oftica pe cei care merg la plimbare sau ies din localitate. :))

5. “Ai castigat permisul la pufuleti”

Asta macar nu e misogina, e creativa si oarecum funny. Evident, se refera la acei soferi care nu sunt atenti, sau mai rau, nu cunosc bine regulile de circulatie. Intre noi fie vorba, nu cred ca sunt soferi care nu cunosc regulile, ci soferi care aleg sa le ignore si sa se bage in fata ta, in ideea ca “e, ce o sa faca, o sa ma loveasca?”.

Expresii d-ale soferilor, care ma scot din minti

BONUS: “Soferii adevarati sunt cei care au luat examenul pe Carol” sau “Doar soferii adevarati pot lua examenul auto pe Carol”. (aka traseul greu, cu multe rampe, in Bucuresti)

Adevarul e ca soferii care au permis luat pe bune, sunt soferi adevarati. Cei care conduc fara permis sunt soferi falsi.

Restul sunt doar vorbe ale unor oameni care vor sa se umfle in pene. 🙂

Pe voi ce expresii de ale soferilor va enerveaza? 🙂

Advertisement

One thought on “Expresii d-ale soferilor, care ma scot din minti

  1. Am ras 😂😂 eu la volan nu am nici educatie si nici conduita. Intrec orice Gigel pe orice banda, daca imi sta in cale. Nu fac ca altii, sigur ii stii, aia care vin in spatele tau, de nicaieri si brusc cand te vad pe tine iti fac din flashuri. Du-te dom’le pe stanga, pe contrasens, ori depaseste-ma pe dreapta. Acum, brusc, nu te mai grabesti? Si intotdeauna am respectat incepatorii in trafic. Am fost si eu ca ei, dar fata de unii totusi, nu chiar asaaaa, dar au si ei dreptul pe strada

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s