Super Blog

Te invit in locul meu de refugiu!

Sunt zile in care merge totul bine, in care ma trezesc fara prea mult efort, am un spor fantastic si termin treaba pentru job intr-un timp record, fac exercitii sau merg la plimbare si totul e bine.

Dar sunt si altfel de zile…sunt zilelea alea in care inchid alarma si adorm la loc, zilele in care dau cafeaua in foc, intarzii la sedinta, sunt obosita, nu ma pot concentra. Le stiti si voi, sigur le aveti. Sunt zilele alea in care simti ca nu mai poti.

In acele zile, simt nevoie sa trag aer in piept, dar musai un aer curat, mai putin poluat, ce miroase a natura, apa si viata. In mod clar, aerul ala nu se gaseste in Bucuresti.

Te invit in locul meu de refugiu!

Locul meu de refugiu este la 35 km de Bucuresti, intr-o localitate numita Comana. Ce poti face acolo? Oh, sunt atat de multe de facut:

Poti vizita Manastirea Comana, care are o istorie lunga si interesanta. Este un lacas de cult ce te incarca doar cu energie pozitiva, iar pozitionarea ei in mijlocul naturii iti bucura ochii si sufletul.

sursa foto: arhiva personala

Poti merge la Parcul de Aventura Comana, unde poti sa te dai cu tiroliana peste lac, sa faci trasee de catarare in copac, sau sa te plimbi cu bicicleta in padure. Biciclete sunt de inchiriat, sau poti veni cu ele de acasa, daca ai suport biciclete la masina.

Cel mai recomandat suport pentru biciclete este cel care presupune prinderea acestora de cuiul de remorcare al masinii. Acest sistem este unul mult mai avantajos decat modelul cu prindere pe plafonul masinii, pentru ca nu afecteaza aerodinamismul autoturismului si nu impiedica trecerea autovehiculului prin zone limitate ca spatiu, spr exemplu un pasaj sau pe sub un pod.

sursa foto: AutoGedal

Poti vizita gara abandonata din Comana, care sta acolo tacuta, asteptand parca din moment in moment sa mai treaca un tren, desi nu a mai trecut niciunul de mai bine de 13 ani.

Sau poti face un drum off road spre Delta Neajlovului, sa vezi frumuseti prea putin atinse de mana omului. Daca ai un carlig de remorcare pe masina poi tracta o remorcă sau poți lua cu tine rulota, sa petreci o noapte in natura.

Carligul de remorcare este ideal si pentru montarea unui suport de biciclete, astfel incat dupa ce ai parcat masina, sa faci o plimbare in natura si in acelasi timp miscare, atat de necesare pentru sanatate.

Sunt multe lucruri de facut acolo. Exista si variante de cazare in Comana, in cazul in care vrei ceva mai mult decat cort sau rulota.

Sau poti doar merge sa te plimbi cateva ore, sa inspiri aerul curat, sa te relaxezi pe iarba la soare, sa admiri privelistea si sa iti incarci bateriile.

sursa foto: arhiva personala

Atunci cand merg la Comana, incep calatoria cu o vizita la Manastire si o fac precum un ritual de purificare. Infiderent in ce crezi sau daca ai vreo credinta ori religie, locul asta stie sa iti ia greutatile de pe umeri, sa te faca sa pasesti prin viata mai usor, mai liber.

Vizitez musai si podul care se afla in curtea din spate, pontonul unde daca e suficient de liniste, atunci cand te uiti la lac vezi pestii plimbandu-se nestingheriti, apoi urc de treptele de piatra, inapoi catre manastire.

Urmatoarea oprire este la gara abandonata, care este ignorata de majoritatea turistilor, dar nu ar trebui, caci are o frumusete aparte. Uneori inchid ochii si imi imaginez cine erau oamenii care au asteptat ultima data trenul aici; unde se duceau, ce treburi aveau, ce griji ii framantau?

sursa foto: arhiva personala

Urmeaza vizita la Parcul de Aventura, iar uneori, cand am destula energie, pornesc pe jos spre Observatoril Ornitologic Comana.

Asta e traseul pe care il fac eu si care ma incarca pozitiv de fiecare data, insa tu iti poti alege un alt traseu, in functie de ce ti se pare interesant.

Te invit in locul meu de refugiu! Pregateste calatoria, nu o sa regreti!

Iar daca ai nevoie de suport pentru biciclete sau alte accesorii auto care sa te ajute in calatoriile tale, vei gasi tot ce iti doresti la AutoGedal.

Plimbare placuta!

Articol scris pentru SuperBlog 2021

One thought on “Te invit in locul meu de refugiu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s