A fost odata ca niciodata, ca daca n-ar fi, nu s-ar mai povesti… a fost o zana frumoasa, ce traia in padure.
Un artar batran ii era casa, frunzele toamnei o inveleau cand ii era frig, fructele de padure o saturau cand ii era foame, iar animalele o ascultau, cand le spunea povesti.
Isi petrecea zilele in padure, iar acolo unde pasea, veselia o insotea: canta cantece dulci, iar florile infloreau cand ii auzeau vocea mladioasa, copacii isi plecau crengile atunci cand trecea pe langa ei, ca sa le poata culege roadele, iar veveritele ii aduceau drept ofranda conuri de brad.

Zana curata crengile uscate ale pomilor, ingrijea florile, aducea polen albinelor, vindeca animalele ranite, culegea plante vindecatoare si le descifra secretele tamaduitoare.
Uneori, tarziu in noapte, cand pana si bufnitele adormisera, se apleca si asculta sunetele ce veneau din satul oamenilor aflat in apropiere. Noapte dupa noapte, ea auzea tot mai multe vaiete, durere si disperare.
Asa ca intr-o zi isi umplu desaga cu plante tamaduitoare, ulciorul cu apa proaspata de izvor si pleca spre satul oamenilor. Animalele o sfatuisera sa nu se duca, iar suratele ei zane, aflate in padurile vecine, plangeau dupa ea sa se intoarca.
Povestea plantelor vindecatoare
Ajunsa in satul oamenilor, Zana Padurilor a pretins ca este una dintre ei si a inceput sa ii invete secretele pe care le stia.
Le-a spus despre mugurii de pin, care au efecte terapeutice extraordinare si care ajuta la o respiratie mai usoara. Le-a spus despre patlagina, care poate opri sangerarile si despre cimbrisor, care decongestioneaza caile respiratorii si curata intestinele.

Le-a vorbit si despre teiul cel aducator de calm, despre mugurii de brad care pot reduce inflamatia, despre Astragalus care ii apara de infectii si despre Echinacea, care se lupta cu bacteriile.
Le-a explicat si cum Ghimbirul reduce tusea si ajuta stomacul, cum Coada şoricelului reduce durerile in gat, lemnul dulce este revigorant, iar menta ajuta digestia.
I-a invatat de unde si cand sa le culeaga, cum sa le prepare si cum sa le administreze. Astfel, oamenii au descoperit puterea vindecatoare a plantelor.
Dupa ce i-a invatat toate acestea pe oameni, Zana s-a intors in padure, unde era casa ei. A vrut sa le vorbeasca animalelor, dar nu o mai ascultau. Nici suratele ei din alte paduri nu ii mai raspundeau. Pentru ca a dezvaluit mistere stravechi si pretioase, ce nu trebuiau aflate de oameni, pedeaspa ei a fost izgonirea din padurea ce ii fusese casa.
Legenda spune ca Zana s-a intors in satul oamenilor, unde s-a indragostit de un fermier si sub indrumarea ei, el a devenit primul Vindecator al oamenilor.

Povestea vietii ei printre oameni s-a pierdut in filele istoriei si nu ii stim sfarsitul, dar stim inca invataturile ei.
Secretul plantelor vindecatoare a fost pretuit de oameni si transmis cu grija din generatie in generatie, astfel incat sa nu se piarda niciodata.
Povestea plantelor vindecatoare
O poveste poate fi doar o poveste, dar adevarul este ca si astazi ne bucuram de efectul miraculos al plantelor medicinale. Iar de-a lungul timpului au fost oameni care si-au dedicat viata studierii lor.
Cel mai cunoscut dintre ei, Andrei Farago, a creat Fares in anul 1929, la poalele Sarmizegetusei. Specialistii Fares cultiva si culeg plante medicinale pe care le testeaza si le prepara, pentru ca noi sa ne bucuram de produsul final, ce ofera toata puterea lor vindecatoare.

Primul meu contact cu Fares a fost cu ani in urma, cand cineva mi-a recomandat siropul de tuse Plantusin. Trecusem printr-o pneumonie deloc usoara si ramasesem cu o tuse urata, pe care o aveam de cateva saptamani si parea ca nu vrea sa treaca cu nimic.
Nu aveam foarte mare incredere in acest sirop, dar dupa doar cateva zile, tusea mea se diminuase considerabil, iar intr-o saptamana a trecut de tot. Vazand ce efect uimitor a avut siropul, am fost inspirata sa caut si alte remedii naturale si sa descopar puterea vindecatoare a plantelor medicinale.
Pentru ca este atat de indragita, gama Plantusin s-a dezvoltat in timp. Exista acum sirop de tuse special pentru copii, comprimate pentru durerile in gat, ceai calmant si antibronsic, sirop Plantusin fara zahar si Plantusin Forte.

Puteti gasi la Fares ceaiuri si comprimate pentru afectiuni diverse. Intr-o perioada foarte stresanta din viata mea, m-am imprietenit cu Distonoplant, care m-a ajutat sa imi pastrez calmul, sa tin departe anxietatea si sa fac fata cu brio tuturor provocarilor.
Alegerile naturale sunt la indemana, daca stii unde sa cauti. Iar daca vei cauta la Fares, sigur vei descoperi si tu puterea vindecatoare a plantelor medicinale!
Articol scris pentru SuperBlog 2021
Foarte creativ! Felicitari!
LikeLiked by 1 person
Multumesc! :X
LikeLike