exercitii

Va provoc la un joc/ exercitiu de logica

Va plac exercitiile de logica de tipul “true crime”? Am creat unul special pentru voi. Cititi cu atentie descrierea si lasati rotitele mintii sa va ajute in gasirea criminalului.

Enjoy!

***

In casa de la numarul 4, de pe strada Castanilor, locuiesc 6 persoane:

Alina are 25 de ani si lucreaza casiera la un supermarket in zilele de luni, marti, miercuri si duminica. Locuieste aici impreuna cu fetita ei de 8 ani, Irelia. Alina isi petrece tot timpul liber cu fetita ei.

Dan este IT-st si lucreaza de acasa. Are un program haotic, lucrand mai mult noaptea. In timpul liber citeste romane politiste sau se uita la seriale.

Ionut e medic rezident la un spital din apropiere si are ture de 24 cu 48 de ore. In timpul liber, este voluntar pe ambulanta.

Maria nu munceste, ci e intretinuta de parinti. Este religioasa convinsa, iar atunci cand nu e la biserica, isi cauta un viitor sot care sa o intretina.

Razvan e barman si lucreaza trei nopti pe saptamana, la un club din oras. In timpul liber iese la intalniri sau se distreaza cu prietenii.

****

Dan ii spune mereu lui Razvan ca intr-o zi nu va ma rezista cu stilul acesta de viata, dar in secret il invidiaza pentru ca vine acasa mereu cu alta fata frumoasa.

Razvan si Alina au avut o relatie scurta. S-au despartit din cauza nestatorniciei lui Razvan.

Ionut a invitat-o pe Alina in oras de mai multe ori, dar ea a refuzat.

Irelia nu il place pe Razvan, pentru ca ii strica mereu castelele din lego.

Razvan le-a spus baietilor ca a avut o aventura cu Maria, insa ea a negat cu vehementa.

Maria si Alina au frecvent discutii in contradictoriu. Maria ii reproseaza ca nu respecta legile crestin ortodoxe, iar Alina ii reproseaza ca e prea incuiata.

***

Intr-o dimineata de vineri, 17 iunie, Ionut se trezeste pentru a merge la munca. Isi face un dus, bea un smootie si se indreapta spre iesirerea din casa. Pe podeaua din living il gaseste pe Razvan, lesinat. Incepe manevrele de resuscitare, dar fara rezultat. Ii striga pe colegii lui de apartament, dar nimeni nu pare a fi acasa. Intr-un final suna la 112, dar medicii ajunsi la fata locului nu mai pot decat sa constate decesul.

Pe seara, doi politisti viziteaza casa de la numarul 4. Din datele stranse de ei, Razvan a fost ucis. Otravit, mai exact.

Ii intreaba pe fiecare dintre locatari unde a fost.

Alina spune ca a fost in parc impreuna cu fiica ei, Irelia.

Maria spune ca a fost la biserica, la slujba de sfantul Petru.

Dan spune ca iesise la alergat.

Ionut spune ca el era singur acasa si a incercat sa il resusciteze pe Razvan, dar fara rezultat.

Atentie! Unul dintre ei minte. Iar cel care minte, este si criminalul.

Daca vreti sa incercati sa ghiciti sau deja v-ati dat seama cine minte si de ce, va rog lasati un comentariu.

Tu stii cine e criminalul?

Peste cateva zile o sa vin cu raspunsul.

Nu cautati pe google, exercitiul e facut de mine, nu il veti gasi in alta parte.

Deci haideti de ne atrenam logica! Tu stii cine e criminalul?

Advertisement

4 thoughts on “Va provoc la un joc/ exercitiu de logica

 1. Telenovelă. 🙂 Mie îmi plăceau filmele cu Colombo, avea stilul lui propriu de a descoperi vinovatul.
  În cazul de față, de-ar fi să dau cu banul aș zice că Ionuț e vinovatul. Dar e precum Bulă, care a fost întrebat de profesoară care e subiectul din propoziția „Venea o moară pe Siret”, acesta a răspuns scurt și fără să gândească prea mult:„VENEA! El e vinovatul! El omoară pe Siret!” 🙂

  Like

   1. Știu că nu e chestie de ghicit, dar mi-a plăcut de răspunsul lui Bulă 🙂 Referitor la „ghicitoarea” ta se poate spune despre Dan că avea și timpul și motivul și cunoștințele necesare și chiar a „fugit” de la locul faptei, dar deși l-a mustrat pe Răzvan de obicei câinii care latră nu mușcă. 🙂 Iar singura chestie în neregulă am găsit-o la Maria. Nu-s expert, dar o căutare pe Google arată că sărbătoarea ortodoxă a sfântului Petru și Pavel e în 29 iunie, nu 17 iunie. Deci răspuns final Maria 🙂

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s