Spring SuperBlog 2022 · Uncategorized

Profa de mate care mi-a schimbat viata

Buna, eu sunt Ramona si nu ma pricep la matematica.

Sau cel putin asa am crezut despre mine, pana in clasa a doisprezecea.

In clasele I-IV, matematica era inca destul de simpla. Din clasa a V-a, lucrurile s-au schimbat drastic si dintr-o data, ceea ce scria pe tabla profesoara de matematica parea chineza. De fapt, si daca ar fi fost chineza, as fi inteles mai mult.

Din cand in cand, se mai lipea ceva de mine, suficient cat sa impusc un sase, sau, daca aveam noroc, un sapte. Apoi a venit clasa a VIII-a, cu examenul de Capacitate, care batea la usa. Iar mama mi-a gasit rapid pe cineva cu care sa fac meditatii la matematica, pentru ca era deja destul de clar ca am mare nevoie.

El m-a ajutat sa inteleg anumite notiuni care imi scapasera in ultimii patru ani de scoala si m-a pregatit pentru examen, pe care l-am luat cu brio.

Apoi a venit clasa a noua, unde am luat-o de la capat cu problemele la matematica.

Pana in ultimul an, ma impacasem cu ideea ca pur si simplu nu sunt buna la matematica. Imi placea sa citesc, sa scriu poezii, comentarii si texte argumentative, asadar am presupus ca pasiunea mea pentru uman imi anuleaza orice inclinatie as avea catre real.

Profa de mate care mi-a schimbat viata

In clasa a doisprezecea, ni s-a schimbat profesoara de matematica. Cea noua a intrat in clasa, s-a prezentat, a strigat catalogul si apoi a inceput sa predea.

Iar in timp ce scria pe tabla, explicand lectia, s-a intamplat cel mai ciudat lucru posibil: am inteles. Iar spre sfarsitul orei, cand ne-a dat niste exercitii pe care sa le rezolvam noi, am iesit la tabla si m-am descurcat foarte bine.

Nu stiu daca puteti intelege socul si fericirea mea!

Creatie Canva

Lunile au trecut, iar eu am ajuns dintr-o fata care nu e buna la matematica, prima din clasa si a doua din anul meu.

Am facut pregatirea pentru BAC cu aceeasi profesoara, iar la examen am reusit sa iau o nota maricica.

Dupa liceu, m-am despartit definitiv de matematica, alegand facultatea de Psihologie, cu toate ca multi profesori imi spuneau sa merg la Politehnica.

Insa ce s-a intamplat in ultimul an de liceu mi-a ramas in minte si mi-a schimbat parerea despre mine. Am invatat un lucru foarte important, pe care vreau sa vi-l transmit si voua:

Daca vrei sa fii bun la matematica, nu ai nevoie de talent. Ai nevoie de un profesor potrivit.

De fapt, acest lucru se aplica la orice materie. Desigur, sunt oameni care au un talent catre muzica, pictura sau un anumit sport.

Insa atunci cand vine vorba despre lucruri pe care le poti invata, poti invata absolut orice, daca ai un profesor bun si rabdator, care iti explica pe intelesul tau.

Matematica poate fi prietenoasa

Au trecut multi ani de cand am terminat liceul si multe lucruri s-au schimbat, dar unele au ramas la fel: multi copii si adolescenti au o aversiune pentru matematica, deoarece nu au avut un ghid sau un mentor care sa ii insoteasca in aceasta calatorie fascinanta, de a se imprieteni cu matematica.

Insa lucrurile sunt mai simple acum decat erau atunci, pentru ca exista Centrul Unirea, ce desfasoara meditatii la matematica pentru Bacalaureat, individuale sau pentru grupuri de maxim sase elevi, cu prezenta fizica sau online.

Creatie Canva

Da, exista meditatii la matematica online! Ele sunt coordonate de catre profesori calificati, selectați datorita competentelor si experientei lor didactice. Sedintele sunt inregistrate, astfel incat sa poata fi revazute de catre copii sau parinti, ori de cate ori isi doresc.

Dar Centrul Unirea nu ofera doar meditatii pentru BAC. Poti alege dintr-o oferta variata de meditatii pentru gimnaziu, liceu sau pentru examenul de admitere la facultate, la diverse materii, inclusiv limbi straine.

De asemenea, pentru a veni in ajutorul elevilor, au creat un grup de Facebook numit Bacalaureat 2021- 2022, unde elevii pot posta, iar profesorii de la Centrul educational Unirea le ofera ajutorul.

“Se stie ca un profesor bun e cel care te face ca lucrurile mai grele sa ti se para usoare.”

Grigore Moisil

Matematica poate fi usoara, intuitiva, chiar distractiva. Iar un elev speriat de matematica se poate transforma intr-unul care ridica primul mana, cand intreaba profesorul cine vrea sa iasa la tabla.

Creatie Canva

Stiu sigur, pentru ca am trait asta. Si pot sa va spun ca fericirea unui copil care devine bun la o materie despre care credea ca nu e pentru el, e de nepretuit.

In cazul in care cauti si tu un profesor de mate care sa iti schimbe viata, sunt sigura ca il poti gasi la Centrul educational Unirea.

Centrul educational Unirea

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022

Advertisement

One thought on “Profa de mate care mi-a schimbat viata

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s