Spring SuperBlog 2022 · Uncategorized

Doctor Business: primul pas pentru sanatatea afacerii tale

Daca esti bolnav, mergi la doctor. Daca animalul tau de companie e bolnav, il duci la veterinar. Daca masina ta nu mai functioneaza cum trebuie, o duci la mecanic.

Dar cu afacerea ta ce faci, daca nu se simte bine? Nu poti sa ignori faptul ca are anumite simptome si sa te astepti sa isi revina de la sine. Are si ea nevoie de doctorul ei, care sa vada ce e in neregula si sa ii ofere tratamentul potrivit.

Pentru asta exista DoctorBusiness, o aplicatie de analiza financiara, care identifica rapid problemele si vine cu solutiile potrivite.

Doctor Business: primul pas pentru sanatatea afacerii tale

Sunt multe lucruri care pot sa mearga prost intr-o afacere. Vestea buna este ca orice problema poate fi rezolvata, daca urmezi cativa pasi simpli:

  1. Apeleaza la Doctor Business pentru o analiza financiara corecta si completa.
  2. Acceseaza online raportul care detaliaza punctele forte si vulnerabilitatile afacerii tale.
  3. Afla unde pierzi bani si cum poti diminua pierderile.
  4. Consulta sfaturile pentru redresarea businessului tau.
  5. Afla care sunt sansele tale ca firma sa obtina o finantare de la investitori.
  6. Prospera! Cerul este limita.

Fiecare analiza este personalizata in functie de cifrele afacerii, iar limbajul folosit este prietenos, usor de inteles pentru oricine.

Creatie Canva

Raportul poate fi vizualizat de pe orice device, iar aplicatia poate fi folosita si in mod anonim.

Vei afla informatii valoroase, precum starea de sanatate a firmei si indicatorii de performanta, cum poti transforma cheltuielile in profit, solutii pentru redresarea afacerii, obiceiuri recomandate de pus in practica luna de luna si multe altele.

Cele mai comune cauze pentru lipsa de cash

Indiferent de problema pe care o intampina o afacere, primul si cel mai dureros simptom este lipsa de cash.

Creatie Canva

Exista multe cauze pentru care o firma poate ramane fara cash, dar iata cateva scenarii posibile:

  1. Calculul incomplet al costului pe produs

Sa spunem ca ai un magazin online si vinzi incaltaminte sport. Ai inclus in costul produsului materia prima necesara, combustibilul, costurile utilajelor – daca exista – salariile angajatilor , chiria, plata serviciilor pentru diversi prestatori si cheltuieli administrative, alaturi de un procent alocat pentru profit.

La o prima vedere, se pare ca totul este in regula. Insa, fiind un magazin online, pot sa apara anumite situatii neprevazute. Deteriorarea produselor in timpul transportului catre client, refuzul clientului de a primi comanda, care genereaza automat un cost dublu de transport (dus-intors), ce va fi suportat de catre firma, returul din diferite motive, sunt doar cateva probleme care pot sa apara si sa “zguduie” semnificativ situatia financiara a unei afaceri la inceput de drum.

2. Imobilizarea cash-ului în stocuri nevandabile

Pentru a avea o afacere profitabila, stocurile se fac pe baza unui raport cu produsele vandute in ultimele luni, dar si pe baza unei analize complexe despre cerintele clientilor. Altfel, este posibil ca avand magazinul de pantofi mai sus mentionat, sa te afli in situatia in care ai stoc foarte mare pe anumite modele care nu se vand.

Fie ca vorbim despre pantofi care nu se mai cauta in anotimpul in care te afli, ori modele care nu mai sunt la moda, cert este ca ele ocupa degeaba rafturi pe care ai putea depozita alte modele, pentru care exista cerere. Implicit, aceste stocuri nevandabile duc la imobilizarea cash-ului firmei si pot genera costuri suplimentare.

3. Lipsa unui buget de cheltuieli

O afacere necesita constant investitii diverse, de la laptopturi la buget de promovare sau team building-uri pentru angajati. Insa ai nevoie de o planificare pe termen mediu si lung a cheltuielilor si de o stabilire clara a prioritatilor, altfel risti sa cheltui prea mult intr-o luna si sa ramai fara lichiditati.

Pare complicat?

Nu este, daca ai alaturi parteneri de incredere, care sa iti vina in ajutor cu solutii adaptate problemelor tale.

Creatie Canva

Doctor Business: primul pas pentru sanatatea afacerii tale

Asadar, mergi cu afacerea ta la Doctor Business! Va trece repede de triaj, fara sa se piarda timp pretios. I se va face o radiografie a situatiei financiare, prin incarcarea balantei contabile. Va fi consultata cu grija si atentie la detalii, apoi va primi tratamentul potrivit, ca sa se faca bine.

Este o metoda simpla si eficienta de a avea un consultant financiar personal. In plus, are cele mai mici preturi: doar 50 RON pentru un raport complet de analiza financiara. 

Totul fara sa te deplasezi, fara sedinte interminabile sau timp pierdut.

Deci, esti pregatit sa iti duci afacerea la doctor? Inainte de a raspunde, gandeste-te putin la asta:

„Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii care nu-l asteapta.”

Woody Allen
sursa foto: Doctor Business

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s