diverse

Agresorii trebuie pusi la punct: despre Will Smith si Chris Rock

Mi se pare uluitor, si nu intr-un sens bun, ca lumea vorbeste despre palma data de Will Smith mai mult decat de ce nesimtiti a fost Chris Rock.

Ce a facut Will a fost sa reactioneze la o jignire, o rautate, o hartuire verbala adresata sotiei lui. Nu judec eu daca a fost exagerat sau nu, insa el a reactionat.

Cand eram in ultimul an de liceu, o fata de la alta clasa venea mereu sa ne ceara tigari. Era genul bully, o recunosteai de la o posta. Daca o refuzai, devenea imediat agresiva verbal, te jignea sau chiar te injura.

Intr-o zi inainte de ore, mi-am luat o cafea de la automat si m-am oprit in parcul din fata scolii sa imi beau cafeaua si sa fumez o tigara. A venit tipa respectiva si mi-a cerut o tigara. Iar eu, satula sa fumeze pe banii mei, am refuzat-o.

Mi-a zis ca sunt zgarcita si cand a trecut pe langa mine, dand sa plece, m-a imbrancit astfel incat am varsat putina cafea pe mine.

Restul de cafea din pahar a ajuns in fata si in parul ei. Nu a fost un accident. Chiar acolo am intentionat sa ajunga, atunci cand am aruncat-o spre ea.

A fost exagerat? Nu imi pasa. Tot ce am stiu si am decis atunci, pe loc, a fost ca nu tolerez un astfel de comportament. Mi-am luat bullying prea mult, prea nasol, prea….

Iar eu am tacut prea mult, am incercat sa para ca nu ma afecteaza de prea multe ori, am plans in perna prea multe nopti. Eu nu sunt omul care sa taca, tocmai pentru ca am tacut ani la rand.

Ea a sarit la bataie, dar au intervenit alti colegi, atat din clasa mea cat si din alte clase si nu a avut loc nicio paruiala.

Cand s-au terminat orele, m-am asigurat ca ies inconjurata de toti prietenii baieti pe care i-am gasit, ca sa nu ma astepte cu mai multi sa ma bata. Si ma astepta, dar nu a indraznit.

Am mers si la directoare, deci pe cale legala, sa zic asa, nu doar pe golaneala. 🙂 Nu s-a mai luat de mine de atunci.

Agresorii trebuie pusi la punct. Preferabil mai devreme decat mai tarziu

Atunci cand taci prea mult, risti sa reactionezi exagerat.

Daca zambesti atunci cand pe interior urli, daca nu spui nimic atunci cand esti jignit, daca taci si accepti rahaturi deplasate, e posibil ca intr-o zi sa te ridici de la locul tau si sa il pocnesti pe nenorocit, ignorand ca e probabil cel mai nepotrivit loc in care ai putea sa te comporti asa.

Atunci cand ti-a ajuns, nimic nu mai conteaza. Stiu asta din proprie experienta.

Asadar, n-as putea sa il condamn pe Will Smith pentru ca, vezi dom’ne, a fost violent. Si Chris Rock a fost violent, mult mai violent, doar ca verbal. Si credeti-ma cand va spun ca sa isi bata cineva joc de faptul ca ai o boala e de sute de ori mai dureros decat sa iti iei o palma.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s