Spring SuperBlog 2022 · Uncategorized

Sfaturi de ingrijire, bune de transmis mai departe generatiilor viitoare

Când aveam trei ani, mama mi-a spus să nu pun mâna pe fierul de călcat încins, pentru că o să mă frig. Nu mi s-a părut important acest sfat, așadar, când ea s-a întors cu spatele, mi-am lipit palma de suprafața încinsă a fierului de călcat.

Ce a urmat a fost un fiasco greu de descris în cuvinte, din care se putea desluși doar că eu plângeam și țipam, nereușind să articulez cuvinte.

Acela a fost primul moment din viața mea în care m-am gândit serios că ar fi bine să o ascult pe mama, căci s-ar putea să știe ce spune.

Ce face omul, face și maimuța

De la 4 și până pe la 8 ani, aveam o plăcere deosebită să mă încalț cu pantofii mamei, să mă dau cu ruj și să plec la lucru.

Creatie Photoshop&Canva

Oh, de aș putea să o trimit acum la birou în locul meu, măcar din când în când, pe fetița aceea care era atât de nerăbdătoare să meargă la muncă!

Mai tărziu, prin perioada adolescenței, am început să fiu interesata de cum să mă fardez, ce cremă de mâini sau de față să folosesc, ce parfum mi se potrivește. Și, ca de fiecare dată când aveam nevoie de un sfat, mergeam la mama pentru a o întreba cum crede că e mai bine.

Multe sfaturi de îngrijire mi-a oferit de atunci și până acum, poate și pentru că mamei îi place să se îngrijească și să se aranjeze, deci a avut multe învățături de transmis.

Farmecul se cultivă în familie

Astfel a luat ființă această listă cu cele mai importante 5 sfaturi de îngrijire bune de transmis mai departe generațiilor viitoare.

  1. Nu ai nevoie de un motiv special că să te îngrijești și să te simți frumoasă

Frumusețea este în ochii privitorului, așa se spune. Deci ești îndreptățită să vrei să iți placă ceea ce vezi, atunci când te uiți în oglindă. Cu atât mai mult pentru că acolo, în oglindă, nu se află doar chipul tău, ci și încrederea ta, stima de sine, imaginea pe care o ai despre propria persoană și curajul de a fi.

        2. Întotdeauna să te demachiezi, la sfârșitul zilei

“Indiferent cât ai fi de obosită, să nu mergi niciodată la culcare machiată” – așa mi-a spus mama, iar eu am urmat acest sfat cu strictețe.

Mai tărziu, am citit diverse studii care au demonstrat că orice urmă de machiaj rămasă pe față peste noapte afectează negativ pielea și poate duce la iritații, erupții cutanate sau la încetinirea producerii de colagen, care va favoriza apariția ridurilor.

De asemenea, pe parcursul zilei pe ten se acumulează murdărie, care trebuie îndepărtată folosind un demachiant sau o apă micelară, care să curețe și să hidrateze în profunzime.

Foto: Farmec. Editare: Canva.

Mama folosește de o viață laptele Doina pentru demachiere și hidratare, însă mie îmi place mai mult apa micelară cu complex TriActiv: aloe vera, provitamina B5 și minerale esențiale.

Ne ghidăm după aceleași idei de îngrijire, dar suntem oameni diferiți, cu nevoie diferite.

        3. Nu ignora îngrijirea mâinilor

Mâinile, dragele de ele, mereu ocupate să curețe, să prepare, să scrie, să mângâie, sunt atât de folosite și în același timp atât de ignorate de foarte multe persoane.

Sunt vedetele expresiei “ochii te sperie, mâinile te scapă” și totuși sunt de multe ori ignorate atunci când vine vorba de îngrijire și hidratare.

“Dacă nu știi să estimezi vârsta unei persoane, nu te uita la fața ei, ci la mâini. Ele trădează vârsta”, mi-a spus mama la un moment dat.

De asemenea, m-a învățat să folosesc o cremă de mâini de mai multe ori pe zi și neapărat seara, înainte de culcare.

Foto: Farmec. Editare: Canva.

Mă bazez pe crema de mâini reparatoare de la Farmec, ce hrănește și repară pielea mâinilor, lăsându-le netede și hidratate. Datorită compoziției bogate în ulei de gălbenele și ulei de cătină, poate îngriji pielea uscată, aspră ori afectată de frig sau detergenți. 

        4. Machiajul nu ar trebui să fie despre ceea ce vrei să ascunzi, ci despre ceea ce vrei să arați

Abia după o îngrijire și o hidratare corectă, poate urma rutina de make-up. Însă prin machiaj ar trebui să scoatem în evidență trăsăturile frumoase, nu să încercam să mascăm defecte închipuite.

        5. Ai încredere în branduri românești cu tradiție

Mama este genul de om care rămâne loial unui brand ani la rând sau pe viață. Logica ei este pe cât de simplă, pe atât de corectă: de ce să schimbi ceva care funcționează?

Ea folosește produse Farmec aproape de o viață și la fel fac și eu.

Foto: Farmec. Editare: Canva.

Transmit mai departe valorile generațiilor viitoare

Valorile sănătoase și obiceiurile bune se cultivă în familie și se transmit din generație în generație. Educația din familie reprezintă baza pe care se poate construi, adăugând și alte tipuri de educație, astfel încât să devii orice și oricine iți dorești.

Creatie Photohop

Sunt mândră și norocoasă că am primit un set prețios de valori pe care să îl dau mai departe când va veni timpul.

Baza întregii istorii o constituie povestirea părinților către copii, transmise apoi de la o generație la alta.

Voltaire
sursa: Farmec

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s