Guest post

Rețeta succesului în SuperBlog – încredere, motivație și creativitate (Guest Post Oana Lambrache)

Oana este o bloggerita pe care eu o citesc cu drag si o apreciez foarte mult, tocmai de aceea am invitat-o sa scrie un Guest Post.

Tema propusa de mine a fost Incredere si motivatie in Superblog. Imi doream sa aflu cum vedea e increderea in sine, din postura de castigator SuperBlog, pentru ca acest concurs reprezinta – cel putin pentru mine, dar sigur si pentru altii – un carusel de emotii, in care astazi esti sus, foarte increzator, iar maine pici sub nivelul marii.

Increderea e o chestie destul de complexa, dar un eveniment precum castigarea trofeului SuperBlog ar trebui sa simplifice lucrurile putin… cred. 🙂

Rețeta succesului în SuperBlog – încredere, motivație și creativitate

Ramona m-a provocat să scriu despre încredere și motivație și vă spun drept că mi-a fost destul de greu să fac asta. De ce? Pentru că nu stau cel mai bine la capitolul încredere și pentru că mă lupt cu sindromul impostorului destul de des. Totuși, în ultima vreme mi s-au întâmplat atât de multe lucruri frumoase, încât am început să capăt mai multă încredere în mine și în ceea ce pot!

Unul dintre aceste lucruri a fost câștigarea trofeului Spring SuperBlog 2022. Care au fost atuurile mele în cadrul acestei competiții? Încrederea, motivația și creativitatea!

Vizual by Oana

Încredere

Scriam mai sus că duc lipsă de încredere în mine. Însă acest lucru s-a schimbat în ultimul timp, datorită feedback-ului pe care l-am primit în legătură cu articolele pe care le scriu. Participarea la SuperBlog mi-a deschis drumul spre articolele de tip advertorial și mi-a oferit lecții prețioase. La prima mea participare din primăvara lui 2021, am terminat competiția pe locul 15 și mi se părea ireal. Mai ales că, citind acum articolele de atunci, le văd ca pe niște drafturi nu ca pe niște articole cu substanță.

Am prins gustul competiției și am participat și în toamnă, când mi-am dorit numai să urc un loc în clasament, să văd dacă am învățat ceva. Și chiar am învățat! Am terminat pe locul 4, iar încrederea în mine a fost crescut direct proporțional cu această urcare în clasamentul final.

Primăvara aceasta a venit cu același obiectiv – un loc mai sus, un loc pe podium. Așteptările mi-au fost depășite în momentul în care am urcat pe primul loc și am câștigat Spring SuperBlog! Poate pentru mulți nu pare vreo reușită, dar pentru mine a fost momentul în care am realizat că scriu bine și că articolele mele au valoare. Acela a fost momentul în care m-am eliberat de frici, de îndoieli, de gânduri negre și mi-am câștigat independența și încrederea în propria persoană!

Motivație

Motivația mea în SuperBlog a fost mereu de a învăța și de a pune în aplicare tot ceea ce acumulam și consideram că se potrivește stilului meu de scris. Mi-am dorit să fiu mai bună, să pot scrie mai bine, să evoluez din punct de vedere al blogging-ului. Iar SuperBlog mi-a oferit calea de a reuși! Cu fiecare pas pe care îl urcam pe scara creșterii mele ca blogger, căpătam puțină încredere în mine. Evident, m-am confruntat cu regrese atunci când primeam o notă la care nu mă așteptam. În timp, am învățat să nu le iau personal și nici să nu diminuez valoarea pe care o acordasem eu unui articol.

Creativitate

Cred despre mine că sunt o persoană creativă și faptul că citesc atât de mult mă ajută. Mi-am găsit refugiu în citit, iar cărțile mi-au devenit prieteni atunci când am avut nevoie. În cazul meu, creativitatea se împletește cu imaginația și ambele își găsesc inspirație în cărți, filme, muzică, opere de artă sau, pur și simplu, în oamenii din jur. M-am bazat pe creativitate la fiecare probă din cadrul SuperBlog, iar, acolo unde am simțit că forțez textul, am ales să las deoparte povestea și să scriu articole pur informative. În timp ce scriam, m-am surprins pe mine cu ideile care îmi veneau, cu ușurința de a așterne cuvintele pe blog și cu dorința de a afla cât mai multe despre fiecare temă pe care o abordam!

Despre mine

Eu sunt Oana, cititoare, blogger și mama lui Sebastian! Mi-am deschis primul blog în timpul facultății și scriam tot felul de mini-povestioare. Pentru o vreme, am lăsat deoparte scrisul, dar am revenit și creat blogul în formula actuală la sfârșit de 2020 și sunt, în sfârșit, mulțumită de ce am realizat. Scriu povești, păreri despre cărțile citite, articole despre parenting și lifestyle, inspirate din experiențele mele.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s