Auto · Uncategorized

Noi suntem soferi

Noi suntem soferi: ne injuram intre noi frecvent, ne criticam unul celuilalt modul de a conduce, ni se pare ca noi conducem cel mai bine si din cand in cand ne intrebam: cine ti-a dat, mai, permisul?

Noi suntem soferi. Unii din noi lustruiesc la masina ore in sir, altii bifeaza spalatul cu ploaia. Oricum ar fi, masina noastra e cea mai tare, majoritatea celorlalte sunt “coji”.

Ne enervam, ne claxonam, facem apel la rude decedate si sfinti din diverse religii.

Pare ca ne uram de moarte, dar de fapt ne lasam alerte pe waze cu “vehicul oprit pe carosabil” si “groapa periculoasa”, ne mai dam flash-uri scurte, traduse prin “hai, baga-te”, chiar daca dupa hai baga-te uneori urmeaza bagate-as in…

Noi suntem soferi.

Mai taiem calea unui incepator sau unei masini de scoala, pentru ca se misca prea incet, dar cand vedem “Examen” scris pe masina, il lasam sa se bage si avem rabdare cu el.

Avem cu totii al saselea simt, ala care ne anunta ca in cateva secunde se face verde, vedem masina de politie de la 100 de metri cu ochi de vultur si vanam un loc de parcare liber dintr-un sir de locuri ocupate, ca un leu intr-o jungla urbana.

Ni se pare ca noi parcam cel mai bine, iar toti ceilalti parcheaza prost; daca suntem intr-o stare buna, mai ajutam un incepator sa faca o laterala sau sa iasa cu spatele din locul de parcare.

Daca ne intalnim pe o strada ingusta, poate mai facem pe berbecii si nu vrem sa dam cu spatele, mai oprim aiurea pe avarii si nu ezitam sa ne claxonam unii pe ceilalti la orice greseala.

Noi suntem soferi.

Si daca ne vezi in trafic ai putea sa juri ca ne uram de moarte, dar de fapt lasam biletele in geam daca vedem ca unul a fost lovit, scriem pe grupuri ca sa ii atentionam pe cei care au lasat geamul deschis sau farurile aprinse, oprim sa ajutam un coleg care a facut pana sau ne dam curent cand a lesinat bateria.

Daca se intampla sa parchezi in spatele blocului si ridici capota, cel mai probabil o sa te trezesti cu 2-3 sau mai multi vecini care au venit sa vada ce ai patit si cum pot sa te ajute.

Iar daca pleci la drum lung in zi de sarbatoare, sigur a anuntat un coleg ca se circula bara la bara pe Valea Prahovei.

Suntem grabiti, suntem nervosi uneori si mai suntem si incapatanati ca un catar cateodata, dar ne ajutam intre noi.

Suntem loiali si saritori. Asa suntem noi. Suntem soferi.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s